SZÁRAZ TECHNOLÓGIÁS (INKJET) FOTÓNYOMTATÓK / LABORGÉPEK

Az inkjet (tintasugaras) nyomtatási technológia az elmúlt közel harminc esztendő során olyan szintre fejlődött, hogy fotónyomtatókban alkalmazva ezek immár minden tekintetben felülmúlják a korábban e téren egyeduralkodónak számító vegyszeres (AgX) laborgépeket. Különösen az Epson által kifejlesztett, hosszú élettartamű piezo-elektromos nyomtatófejek tették lehetővé, hogy a választékunkban megtalálható SureLab professzionális fotónyomtató berendezések nem csak az általuk nyújtott képminőség területén múlják felül a hagyományos laborgépeket, de működtetésük egyszerűsége, használatuk állandó költségének minimális volta miatt már nem csak egy kicsi vagy közepes, de már nagyobb laborokban is egyszerűen olcsóbb, gazdaságosabb az inkjet laborgépek alkalmazása, mint a vegyszeres egységeké.

A HPIX választékában a terület két vezető szereplőjének, az EPSON-nak és az EPSON nyomtatási technológiát használó, de sok évtizedes laborgép-építési tapasztalattal rendelkező NORITSU-nak a termékei jelennek meg. Mindkét cég ilyen berendezéseinek a HPIX egyedüli magyarországi forgalmazója és szervízpartnere.
Vegyszeres - Inkjet laborgép színtartománya
A modern Epson inkjet technológiával működő fotónyomtatókkal lényegesen nagyobb színteret lehet megjeleníteni, mint a hagyományos (AgX - Silver Halide) vegyszeres technikákkal. Ennek hatása a fényképeken leglátványosabban a sokkal szebb, árnyaltabb zöldes színeknél, valamint az erősen sötét vagy világos felületeknél érhető tetten - amíg pl. a vegyszeres gépeken készült képeknél már csak egy egybefüggő fekete foltot láthatunk, addig az Epson vagy Noritsu inkjet laborgépek által készített fotók még számtalan árnyalatot jelenítenek meg.

Másik jelentős előny a lényegesen nagyobb kontrasztok lehetősége. A mai, TFT televíziókhoz vagy épp mobiltelefonok képernyőihez szokott felhasználók már nem a régi képek fínom árnyalatait, hanem többnyire a harsogóbb, látványosabb, kontrasztosabb képeket preferálják. Az inkjet technikával készített képek nagyságrendekkel közelebb állnak a megszokott képernyők által mutatott képek színeihez, kontrasztjaihoz, mint az AgX eljárással készített képek - és így könnyebben, jobban lehet eladni őket.
De ha bármi ok miatt a finomabb, lágyabb tónusokat preferálnánk, minden további nélkül lehet "lebutítani" e gépeket és emulálni velük a vegyszeres gépek képminőségét...

És ha mindez nem lenne elég.... független német laboratórium öregbítési tesztek során mért adatai szerint a modern inkjet technológiával, a gyári EPSON vagy NORITSU papírra készített fényképek tartóssága duplája a hagyományos eljárással készített képek színtartósságának.
Felhasználási területek
 • Fotólaborok, fotószolgáltatással foglalkozó üzletek havi 500-60,000 nyomat közötti mennyiségekkel
 • Fotóstúdiók saját, profi képeik forgalmazására
 • Professzionális fotográfusok porfoliók, iskolafotók kidolgozására
 • Professzionális minõséget igénylõ fotószolgáltatók
 • Papírképek készítése hagyományos méretektõl 30x180 cm-es panorámaméretekig
 • Kiváló minõségû síkban nyíló fotókönyvek (kiegészítõ ragasztó- és kötészeti eszközökkel)
 • Üdvözlõkártyák, meghívók
 • Fotókollázsok, naptárak...
EPSON SureLab D1000 / D1000A

2022 elején válik elérhetővé a fotós piac új szenzációja: a méltán rendkívül sikeres, közkedvelt SureLab D700 és D800 utódja, az EPSON SureLab D1000 ill. D1000A professzionális fotónyomtató - egy valódi mikrolabor.


2013-ban a SL-D700 megjelenése kisebb forradalom volt a fotószolgáltatók piacán - előszőr vált elérhetővé egy olyan fotónyomtató, mely a vegyszeres laborgépek lehetőségeit is felülmúló képminőséget, egy közepes minilabor termelékenységét nyújtotta egy asztali nyomtató méretében, a laborgépek jellemző árszintjének tizede-huszada áron. Mindezt úgy, hogy a gép működtetése nagyságrendekkel egyszerűbb és már kis mennyiségek nyomtatása esetén is olyan gazdaságos lett, mint amit a hagyományos fotókidolgozó laborgépeknél megszoktunk.


A D700 rendkívüli siker lett a piacon; utódja, a D800 ezt a koncepciót fejlesztette tovább több fontos árnyalattal - így talán legfontosabbként a gép eredetileg 100,000 nyomatra számolt várható élettartamát sikerült a kétszeresére emelni. Úgy, hogy a nyomtató ára változatlan maradt, így valójában máris kétszeres értéket kaphattunk beruházásunkért.


Most azonban a már eddig is sikeres koncepció jelentős továbbfejlesztésére került sor. A D1000 immár szinte mindent tud, amit ma egy fotószolgáltató üzlet kívánhat - egyebek mellett olyan különlegességeket is, mint hálózatos üzemmód, mobil app akár egy teljes flotta vezérléséhez, gazdaságos ECO-tank tintaellátás, és legnagyobb durranásként akár kétoldalas fotónyomtatás, hogy fotókönyvek, naptárak, üdözlőkártyák legyenek elképesztő minőségben, rendkívül egyszerűen készíthetők.


Mindezekkel az EPSON SL-D1000(A) fotónyomtató tökéletes, megfizethető és gyors megtérülést biztosító választás a fotószolgáltatók legszélesebb köre számára.


 • Fotólaborok: a tekercspapírból dolgozó, egyoldalas D1000 változattal havi 1000-8000 tőkéletes minőségű papírkép készíthető igen széles méretválasztékban, fényes, luster, art matte vagy akár metál felületű médiára. A D1000A duplex verzióval ezek mellett csodálatos fotókönyv oldalak, kétoldalas üdvözlőkártyák vagy többlapos naptárak készíthetők egyszerűen - olyan, magas árréssel értékesíthető termékek, melyek eddig csak jól felszerelt nagyker laborokban voltak előállítáhatók.

 

 • Profi fotósok, fotóstúdiók: a kicsi helyigény, a WiFi kapcsolat lehetősége és a Mac számítógépekre telepíthetőség tökéletes választássá teszi e gépet a stúdióban készített képek azonnali, professzionális minőségben való elkészítéséhez. Nagy terhelhetősége és gyorsasága az egy-egy nagy portfolio készítésére is gond nélkül alkalmassá teszi.

 

 • Nem fotó specializációjú üzletek, szolgáltatók, intézmények: rendkívül egyszerű kezelhetősége, gyakorlatilag karbantartásmentes üzemeltethetősége miatt a D1000 remek megoldás olyan helyekre való bevetésre, ahol a fotó nem fő profil, de egy hasznos, az ügyfelek számára vonzó kiegészítő szolgáltatás lehet - pl. nyomtatószalonok, papír-, kreatív üzletek, szállodák.

 


És természetesen a HPIX választéka segít a legjobban ahhoz, hogy a D1000(A) lehetőségeit Ön is a legmesszebbmenőkig ki tudja használni. Teljes fotókönyv kötészeti megoldásainkat itt, a képekből készíthető számtalan kreatív termék bemutatását itt taláhatja meg.

EPSON SL-D1000(A) tulajdonságok

 • Professzionális fotónyomtató, 6 színes inkjet technológia, max 1440x720 dpi felbontás a tökéletes, minden professzionális felhasználásra megfelelő képminőséghez

 

 • Kétoldalas nyomtatási lehetőség fotóminőségben (!!!) - D1000A verziónál alapértelmezésben, D1000 opcionálisan (akár utólagosan) bővíthető duplex modullal

 

 • Rendkívüli méretválaszték - 9x9 - 21x100 cm egyoldalas, 10x15 - 21x29 cm kétoldalas nyomatok

 

 • 460 10x15 kép/óra teljesítmény (egyoldalas fotónyomtatás); 30 db A4 kétoldalas fotó / óra duplex teljesítmény

 

 • Tekercspapír és vágott lap kezelés

 

 • Számítógépes kapcsolódás USB kábelen, vezetékes vagy vezeték nélküli (WiFi) hálózaton

 

 • Meghajtóprogram Windows és Apple Mac számítógépekhez

 

 • Alapértelmezésben szállított kimeneti papírtálca

 

 • Gazdaságos, környezetkímélő tintarendszer, 250ml tintaflakonokkal

 

 • Minden eddignél alacsonyabb energiafogyasztás - nyomtatás közben is csak 80W

 

 • Várható élettartam (első nagyjavításig) 400,000 nyomat vagy 5 év (a D800 duplája!)

 

 • EPSON Cloud Solution Port  app okostelefonokra vagy tabletekre a nyomtató vagy nyomtató-flotta állapotának, teljesítményének ellenőrzésére, felügyeletére, menedzselésére

 

 • Rendkívül alacsony helyigény: 460x374x343 (D1000) ill. 460x438x423 (D1000A) mm dobozméret (szélesség x mélység x magasság)
D1000(A) adatlap
Listaárak:

Epson SureLab D1000 (egyoldalas nyomtatás):                        1,350,000.- Ft + ÁFA
Epson SureLab D1000A (egyoldalas + kétoldalas nyomtatás):  1,490,000.- Ft +ÁFA
Duplex bővítés D1000-hez utólag:                                                 290,000.- Ft +ÁFA
WEBSHOP
EPSON SureLab D500

A SureLab család legújabb tagja egyben a legkisebb is: a D500 egy mindössze 7 kg tömegű, imponálóan kicsi helyet foglaló fotónyomtató, mely pici mérete ellenére ugyanazt a tökéletes, a legfinomabb profi igényeket is kielégítő képminőséget produkál, mint amit a SureLab professzionális fotónyomtatóktól ill. laborgépektől megszoktunk.

A D500 az Epson Micro Piezo inkjet technológiájára építve, a bevált 6 színes (K, C, M, Y, LC, LM) nyomtatással - eltérően a legtöbb laborgéptől - vágott, íves papírra nyomtat 9x13 vagy 10x15 méretű fényképeket. Természetesen szegélymentesen.


És akár kétoldalas, duplex módban is.


E tulajdonságaival és rendkívül sokoldalú csatlakoztatási lehetőségeivel a SureLab SL-D500 izgalmas megoldás lehet fotostúdiók számára, fotolaborokba kiegészítő nyomtatóként (igazolványképek, azonnali, kis példányszámok készítésére), de leginkább olyan helyekre - mint szállodákba vagy pl másolószalonokba -, ahol a fotószolgáltatás nem főprofil, de érdekes kiegészítés a vevők, a vendégek teljesebb élményének biztosítása érdekében.

Annak érdekében, hogy a D500 kitelepülésekre, rendezvényekre is hatékonyan bevethető legyen, a könnyű súly, kis méret, akár wifi-s csatlakoztatási lehetőség mellett az Epson a pár mozdulattal szállítás-biztossá tételt is lehetőv tette, továbbá biztosította a nyomtató elemről való működtetésének lehetőségét is.


És mindezeken túl a D500 működtétése is rendkívül gazdaságos. Nem csak beszerzési ára alacsonyabb egy hozzá hasonló méretű, de határozottan gyengébb képminőséget nyújó termoszublimációs nyomtató áránál, de egy nyomat önköltsége is alacsonyabb a másik technológia által elérhető áraknál. Legvégül pedig a nyomtató mindőssze 18W-nyi elektromos teljesítményfevételét fontos megemlíteni, mely a jelentősen megnövekedett energiaárak mellett jelent további költségmegtakarítást.


EPSON SL-D500 tulajdonságok


 • Nyomtatás: Epson MicroPiezo drop-on-demand inkjet technológia, változó cseppmérettel, 6 szín
 • Maximális felbontás 1440x720 dpi
 • Nyomtatási sebesség:
 • egyoldalas: 250/180/100 10x15 kép/óra (nagy sebesség/standard/HQ módban)
 • duplex: 80 10x15 szegélymentes (kifutó) kép/óra
 • Média: 100 lapos médiakazetta 89-102mm szélesség és 127-152mm hosszúság méretekhez
 • Működési környezet: 10-35°C hőmérsékel, 20-80% páratartalom
 • Méretek: 299x350x154 mm
 • Tömeg: 7 kg
 • Elektromos fogyasztás:
 • működés: kb 18W
 • készenlét: kb 3,8W
 • alvás: kb 1,4W
 • standby (kikapcsolva): kb 0,35W
Listaárak:

Epson SureLab D500 (egy- és kétoldals nyomtatás):                        449,000.- Ft + ÁFA
WEBSHOP
NORITSU Green Pro
A Green Pro a Noritsu száraz technológiás fotólabor nyomtatócsaládjának legkompaktabb, legkisebb beruházást igénylő tagja, mely sok nagy vegyszeres laborgépet meghaladó tudással rendelkezik, de azoknál a száraz technológiának köszönhetően jóval kisebb helyet igényel, működtetéséhez gyakorlatilag semmilyen speciális infrastruktúrára nincs szükség, szebb és tartósabb képeket készít és nem utolsósorban jóval kevesebbe kerül. Ennek megfelelően a Green Pro profi fotólaborok központi egysége lehet, ahol a havi nyomatmennyiség akár tartósan is a 30-50,000 nagyságrendben mozog.

A Green Pro 4 színes, piezo-elektromos hosszú élettartamú nyomtatófejre alapozott technológiának, a Noritsu egyedi képalkotási szoftverének köszönhetően a modern inkjet minilaboroktól elvárt tökéletes képminőséget nyújtja.
A gép egy papírtekercsből dolgozik - öblébe 102, 127, 15, 203 vagy 254mm szélességben 100m hosszú tekercseket helyezhetünk, melyekre köszönhetően a Noritsu képfeldolgozó rendszerének, akár 175cm hosszú nyomatokat is készíthetünk.

A Green Pro a Noritsu Green család többi tagjához hasonlóan a sokféle papírfelület kezelésére alkalmas: fényes, luszter eredeti Noritsu papírokkal...de akár metálfényű, artist matte vagy épp vászon-hatású média is használható tökéletes minőségű képek készítéséhez.

A Noritsu száraz technológiás laborgépek természetesen a Noritsu sok évtizedes laborgép-építési tapasztalataira épülnek. Ennek köszönhetően még ebből a mezőnyből is kiemelkednek működésük hatékonyságával, termelékenységükkel - látványos példája ennek a gép indítása utáni első nyomat kiadásának gyorsasága, vagy éppen a papírkazettás kivitelnek köszönhetően másodpercekre csökkentett médiacsere gyorsasága.

További előnye a Noritsu Green Pro-nak, hogy a telepítéshez mindössze 0,43 m2 helyre van szükség - és nem kell se víz, se csatorna, se vegyszertároló, se három fázisú áramforrás. A kezelése pedig olyan egyszerű, mint egy rendes, irodai nyomtatógépé.


Noritsu Green Pro Paraméterek: • Technológia: 4 színes piezo tintasugaras technológia
 • Képméretek: 9×13 cm-től 30×175 cm között
 • Kapacitás: max 750 db 10×15 cm nyomat/óra
 • Ajánlott terhelés: 5.000–60.000 nyomat/hó
 • Média: 1 papírtekercs 102, 127, 152, 203, 254 mm szélességben
 • Hátlapnyomtatás: 2 sor, mátrixnyomtató
 • 10×15 költség: kb. 36 Ft nettó
 • Vezérlőszoftver: Noritsu EZ Controller
 • Opciók:
 •     további papírorsó
 •     vezérlő PC konfig
 •     szorter egység

Listaára: 9,850,000.- Ft +ÁFA

     

WEBSHOP
NORITSU Green IV
A Green IV a Noritsu száraz technológiás fotólabor nyomtatócsaládjának legújabb tagja. Építve a D705 és a Green II  / Green III nagyszerű konstrukcióira, bevált technológiáira, a Green IV egy rendkívül kicsi helyigényű, ám az igazán nagy minilaborokkal azonos, vagy azokat túlszárnyaló kapacitású és tudású gép lett - melyre nyugodtan alapozhatunk egy igazán modern és sikeres fotós üzletet.

A Green IV 4 színes, piezo-elektromos hosszú élettartamú nyomtatófejre alapozott technológiának, a Noritsu egyedi képalkotási szoftverének köszönhetően a modern inkjet minilaboroktól elvárt tökéletes képminőséget nyújtja.
A gép alapértelmezésben két papírtekercses kivitelben érkezik. Felhasználhatók 102 és 305 mm közötti tekercsszélességek és köszönhetően a Noritsu képfeldolgozó rendszerének, akár 175cm hosszú nyomatokat is készíthetünk!

A Green IV sokoldalúságának egyik jele a sokféle papírfelület kezelése: fényes, luszter eredeti Noritsu papírokkal...de akár metálfényű, artist matte vagy épp vászon-hatású média is használható tökéletes minőségű képek készítéséhez.

A Noritsu száraz technológiás laborgépek természetesen a Noritsu sok évtizedes laborgép-építési tapasztalataira épülnek. Ennek köszönhetően még ebből a mezőnyből is kiemelkednek működésük hatékonyságával, termelékenységükkel - látványos példája ennek a gép indítása utáni első nyomat kiadásának gyorsasága, vagy éppen a papírkazettás kivitelnek köszönhetően másodpercekre csökkentett médiacsere gyorsasága.

További előnye a Noritsu Green IV-nek, hogy a telepítéshez mindössze 0,46 m2 helyre van szükség - és nem kell se víz, se csatorna, se vegyszertároló, se három fázisú áramforrás. A kezelése pedig olyan egyszerű, mint egy rendes, irodai nyomtatógépé.


Noritsu Green IV Paraméterek: • Technológia: 4 színes piezo tintasugaras technológia
 • Képméretek: 9×13 cm-től 30×175 cm között
 • Kapacitás: max 670 db 10×15 cm nyomat/óra
 • Ajánlott terhelés: 5.000–60.000 nyomat/hó
 • Média: 2 papírtekercs 102, 127, 152, 203, 254, 305 mm szélességben
 • Hátlapnyomtatás: 2 sor, mátrixnyomtató
 • 10×15 költség: kb. 36 Ft nettó
 • Vezérlőszoftver: Noritsu EZ Controller
 • Opciók:
 • további papírorsó
 • további papírkazetta
 • vezérlő PC konfig
 • sorter egység


Listaára: 12,286,000.- Ft +ÁFA

     

WEBSHOP
NORITSU Green III
A Noritsu 2018-ban továbbfejlesztette a sorozat zászlóshajóját, a Green II-t - a Noritsu Green III így a korábbi tapasztalatokból szerzett kisebb módosításokkal továbbra is a piac legnagyobb kapacitású száraz technológiás minilabor nyomtatója.

Képminőségét, megbízhatóságát, könnyő kezelhetőségét természetesen egy Noritsutól elvárható szinten találjuk, megfejelve a száraz technológia külön előnyeivel. A Green II / Green III igazi különlegessége azonban a két média-öböl, melyekbe a papírtekercseket kazettákban helyezhetjük be - ezzel, nem mellesleg, a média-csere valóban villámgyors lesz. A papírkazetták rendelhetők egy- vagy kétutas kivitelben: az első esetben akár 305mm széles tekercset is belehelyezhetünk, hogy 30x90cm-s panorámaképeket nyomtathassunk; de a kétutas kazettába egymás mellé két, legfeljebb 152mm-es papírtekercset is berakhatunk. Ezzel pedig akár azt érhetjük el, hogy médiacsere nélkül nyomtathatunk azonnal pl 127 és 152 szélességű fényes és matt képeket, de egyforma tekercseket behelyezve egy rendelést oszt szét a gép a két csatorna között, és így dupla, akár 900 kép/óra kapacitással onthatjuk pl a 10x15 fényes képeket!

fotólabor nyomtatócsaládjának legújabb tagja. Építve a D705 és a Green II  / Green III nagyszerű konstrukcióira, bevált technológiáira, a Green IV egy rendkívül kicsi helyigényű, ám az igazán nagy minilaborokkal azonos, vagy azokat túlszárnyaló kapacitású és tudású gép lett - melyre nyugodtan alapozhatunk egy igazán modern és sikeres fotós üzletet.

A Green IV 4 színes, piezo-elektromos hosszú élettartamú nyomtatófejre alapozott technológiának, a Noritsu egyedi képalkotási szoftverének köszönhetően a modern inkjet minilaboroktól elvárt tökéletes képminőséget nyújtja.
A gép alapértelmezésben két papírtekercses kivitelben érkezik. Felhasználhatók 102 és 305 mm közötti tekercsszélességek és köszönhetően a Noritsu képfeldolgozó rendszerének, akár 175cm hosszú nyomatokat is készíthetünk!


Noritsu Green III Paraméterek: • Technológia: 4 színes piezo tintasugaras technológia
 • Képméretek: 9×13 cm-től 30×90 cm között
 • Kapacitás: max 900 db 10×15 cm nyomat/óra
 • Ajánlott terhelés: 8.000–60.000 nyomat/hó
 • Média: 2-4 papírtekercs 102, 127, 152, 203, 254, 305 mm szélességben
 • Hátlapnyomtatás: 2 sor, mátrixnyomtató
 • 10×15 költség: kb. 36 Ft nettó
 • Vezérlőszoftver: Noritsu EZ Controller
 • Opciók:
 • további papírorsó
 • további papírkazetta
 • vezérlő PC konfigListaára: 14,800,000.- Ft +ÁFA

     

Aktuális ajánlatot kérek!
Teszt sáv
HPIX Kereskedelmi Kft
2040 Budaörs
Liget u. 3/2
Adószám: 14824441-2-13
Kapcsolat