MEGOLDÁSOK FOTÓLABOROKNAK


Egy fotólabor, fotószolgáltatásokkal foglalkozó üzlet sikerének alapvető feltétele, hogy a megfelelő eszközökkel dolgozzon. Lényeges, hogy az eszköz ne kerüljön túl sokba - de épp ilyen fontos, hogy beállítása után gazdaságosan és megbízhatóan dolgozzon olyan minőségben, amit elvárunk tőle.

És legalább ennyire fontos, hogy gépeink, eszközeink működése, használatának módja össze legyenek egymással hangolva és megfelelően támogassák azt az üzleti koncepciót, amit követni szeretnénk.

A HPIX e megfontolások mentén állítja össze termékválasztékát. Olyan gépeket, profi fotónyomtatókat, szoftvermegoldásokat és kellékanyagokat, valamint szolgáltatásokat kínál, melyek nem csak, hogy önmagukban is piaci területük legjobbjai közé tartoznak, de a HPIX integrációs munkája eredményeképp képesek egy olajozottan működő rendszerré összeállni. 

Meggyőződésünk és tapasztalatunk, hogy egy modern fotólabor, fotós üzlet gazdasági sikerességének szükséges (bár nem elégséges...) feltétele, hogy megfeleljen következőknek:

Választék
Az alap-képméretek iránti igény a régi mennyiségek töredékére esett vissza - ma már nemsok üzlet lehet, aki a 9x13, 10x15 és 13x18 méretű papírképek értékesítéséből meg tudna élni. A képek digitális formában való mozgatása viszont számtalan új, izgalmas termék felé nyitott lehetőséget. E 'kreatív' fotós termékek ma már egy modern üzlet bevételének jóval több, mint felét tudják biztosítani.
Elengedhetetlen tehát, hogy a fotókból készíthető dolgok széles, és lehetőleg folyamatosan bővülő választékát kínáljuk.

Többcsatornás elérhetőség
A mai napig nagyon nagy jelentősége van annak, hogy egy rendelést a boltban, egy szépen kialakított, jó helyen fekvő, esetleg már jól bejáratott üzlethelyiségben fel lehessen adni. Nem csak a konzervatívabb, esetleg idősebb vevők preferálják az ilyen kiszolgálást, de akár a legifjabbak között is vannak, akik segítségre szorulnak egy összetettebb termék szerkesztése során, vagy épp jobban szeretnek egy élő eladóval kommunikálni, mint egyedül, távolból dolgozni.
De az online csatornák fejlődése e téren is hatalmas: a fotós termékekre vonatkozó megrendeléseknek világszerte már jóval több, mint fele távoli, internetes rendelésként érkezik. És ma már azt sem engedheti meg magának egy fejlett üzlet, hogy mobil platforomokon nem kínál rendelési lehetőséget vevőinek.

Hatékony rendelésfelvétel
Már egy normál képrendelésnél sem mindig egyértelmű, hogy a megfelelő mérethez illesztést milyen módon kellene megoldani: a nagymamát, a macskát vágjuk le jobb vagy baloldalról, vagy fehér sávokkal, fit-in -ben nyomtassunk. De a komplex termékek esetén - gondoljunk egy fotókönyvre... - a vevő óhaját kitalálni vagy lehetetlen, vagy annyi munkát igényel, amennyit megfizettetni legfeljebb mindenki első esküvőjének fotókönyvénél lehet.
Ezért szerepel a kritikus pontok között az az elvárás, hogy a rendelések rögzítését, a szerkesztést a lehető legnagyobb mértékig a vevőre kell bízni. Ma úgy, hogy a pult mögött ülve a vevő által ádatott adathordozóról mi fogjuk leválogatni és megvágni a képeket, elkészíteni a kollázsképet és a fotókönyvet, teljesen lehetetlen gazdaságos üzletmenetet bonyolítani.

Hatékony gyártás
A gyártás hatékonysága nem csak annyit jelent, hogy a laborgépünk legyen elég gyors és legyen hozzá olcsó a papír. Hasonlóan fontos, hogy az érkező rendeléseket ne kelljen levadászgatni különböző helyekről, ne igényeljen minden egyes nyomtatás hosszadalmas operátori munkát - és ha a széles választék témájába komolyabban belemegyünk, akkor a többféle szoftver zökkenőmentes együttműködése és - nagyon hangsúlyosan - az olyan kellékanyagok, segédanyagok használata, amik segítenek a munka mennyiségét és a selejt lehetőségét a minimális szintre szorítani, lesz igazán kritikus.
Vagy például az, hogy tudjuk, mikor érdemes egy-egy termékkört nem saját erőfeszítéssel gyártani, hanem kiadni a jobban felszerelt központi labor felé, bérmunkára.

Választékunkban e kihívásoknak megfelelő eszközöket és megoldásokat kínálunk.

LABORGÉPEK, FOTÓNYOMTATÓK
Epson L1800
DNP RX1-HS
Epson D3000, D700, Noritsu Green III
Noritsu minilabor
A megfelelő laborgép kiválasztása döntő hatással van üzletünk sikerére. A döntés pedig nem egyszerű - roppant sok paraméter befolyásolja, hogy konkrét céljaink megvalósításához mi az ideális eszköz. E táblázattal segítünk a megfelelő technológia kiválasztásához - azon belül a legmegfelelőbb modellt, laborgépet, fotónyomtatót a vonatkozó aloldalunk információi alapján találhatja meg.


Asztali inkjet
fotónyomtató

Hőszublimációs nyomtató

Inkjet mikro/minilabor (pro fotónyomtató)

Vegyszeres (AgX) minilabor

Terhelhetőség

nagyon alacsony

közepes

magas

nagyon magas

Méretválaszték

közepes

alacsony

nagyon magas

magas

Képminőség

kiváló

megfelelő

legjobb

nagyon jó

Kezelhetõség

közepes

nagyon könnyű

közepes

nehéz

Karbantartási igény

magas

alacsony

közepes

nagyon magas

Képek közvetlen költsége

nagyon magas

magas

alacsony

nagyon alacsony

Fenntartás költsége

magas

nagyon alacsony

alacsony

nagyon magas

Beruházási költség

nagyon alacsony

alacsony

közepes

nagyon magas

Felhasználási javaslat

stúdiók, napi néhány nyomat

kioszkok, kis üzletek, rendezvények, változó terhelések

kis, közepes, nagyobb laborok, profik kiszolgálsása

legnagyobb laborok

SZOFTVEREK
A versenyképes választék, a sokcsatornás elérhetõség, a könnyû rendelésfelvétel és a hatékony gyártás szempontjainak kizárólag a megfelelõen megválasztott szoftverrendszerel felelhetünk meg. És nem elég egy-egy részfeladatra megtalálni az arra roppant alkalmasnak tûnõ, lehetõleg ingyen letölthetõ programot - a siker, a gazdaságos és hatékony kulcsa a sok feladatot elvégzõ modulok zökkenõmentes együttmûködésében rejlik.
A HPIX választékában ezért szerepel több olyan teljes szoftvercsomag, amely e kihívásokra a megfelelõ, az Ön igényeihez és lehetõségeihez illeszthetõ válaszokat adja.
Szoftverekről részletesen
KELLÉKANYAGOK
Fotólabor kellékanyagok
"Kellékanyag" alatt ne csak a fotónyomtatókhoz, laborgépekhez szükséges papírokat, tintákat értsük. Hogy az általunk forgalmazott gépekhez a szükséges anyagokat folyamatosan, magyarországi raktárunkból biztosítjuk, az természetes. De a sikeres, modern fotólabor számára éppilyen fontos, hogy a kreatív termékek elkészítéséhez megfelelő anyagokat találjon: olyan anyagokat, amivel kiváló minőségű, jól eladható fotós termékek készíthetők a lehető legkevesebb munkával, a legkisebb hibalehetőséggel, a leggyorsabban. A leghatékonyabban, más szóval.

A HPIX az ilyen kellékeknek az országban a legszélesebb, és folyamatosan bővülő választékát nyújtja. Úgy, hogy az általunk forgalmazott szoftverekkel és nyomtatókkal mindez egy könnyen és eredményesen működtethető egységet alkosson.
Kellékekről részletesen
KÖZPONTI HÁTTÉRLABOR
HP Indigo 5000 digitális nyomdagép
Egyedül nem megy.... legalábbis nem olyan jól, mintha összefognánk. A legjobban felszerelt fotólabornak is lehetnek olyan termékek, melyek helyi gyártása nem gazdaságos - vagy, mert még csak tesztelné egy termékcsoport piaci fogadtatását, vagy, mert a gyártás olyan összetett technológiákat igényelne, aminek helyi kiépítése nem lenne gazdaságos.

A HPIX azért alakított ki egy komolyan felszerelt központi fotólabort Budaörsön, hogy ilyen esetben Partnerei szolgálatára állhasson.
HPIX Központi Laboorról részletesen
HPIX Kereskedelmi Kft
2040 Budaörs
Liget u. 3/2
Adószám: 14824441-2-13
Kapcsolat