Hogyan készítsük el a feltöltendő anyagokat?

Sok olyan terméket kínálunk, melyek az Általad szerkesztett és PDF formában feltöltött anyag nyomtatásával készülnek. Annak érdekében, hogy a nyomtatott anyagok valóban tökéletesen nézzenek ki, nagyon fontos, hogy a szerkesztés során figyelembe vedd a technológiai adottságok miatt fontos részleteket.
Az alábbiakban ezeket foglaljuk össze.

Szórólapok, kötés nélküli nyomtatványok


  • Az A4 méretű 80g-s alap másolópapírra és a 120 ill. 160g-s V-Papírra nem lehet "kifutóra", szegély nélkül nyomtatni - a nyomtaványnak mindenképp lesz minden oldalon kb 3-5 mm széles fehér szegélye. Ezt a kiadvány szerkesztése során feltétlenül vedd figyelembe; nem célszerű tehát ilyen anyagot választani, ha a kiadvány háttere a teljes méretben színes, vagy valamilyen a szélig kifutó grafikából/képból áll.

 

  • Minden más papírra ill. más méretben készülő nyomatot úgy tudunk szegélymentesen elkészíteni, hogy az anyagot egy picit megnagyíítjuk, majd a szélső 2-3 mm-t levágjuk. Emiatt a szerkesztés során a nagyon pontosan az anyag szélére tervezett tartalom igen nagy eséllyel sérül - kerüljük az ilyen, milliméter pontosságot feltételező szerkesztést.

Kötött kiadványok - keménytáblás, puhafedeles könyvek, disszertációk, étlapok, egyebek


  • Vegyük figyelembe, hogy minden lap egyik oldalánál - a páratlan számú oldalak a bal, a párosak a jobb szélen - belekerülnek egy borító gerincébe. Ez kb 14-17 mm-t (minél vastagabb, több lapot tartalmaz a kiadvány, annál többet) eltakar, nem láthatóvá tesz a lapoknak a könyv gerincébe jutó széléból. Hogy ezzel ne vesszen el fontos tartalom, ügyeljünk arra, hogy legalább 2 cm margót hagyjunk mindkét szélen, vagy, ha megoldható,a páratlan oldalakon a bal, páros oldalakon a jobb oldalon legyen legalább ekkora üres szegély.Minden termékkel kapcsolatban....


  • Egyes nyomdai munkák - különösen vágás, kötegelés, kötészek - során nem lehetséges tizedmilliméter pontossággal dolgozni. Emiatt nem célszerű olyan anyagokat tervezni, melyekben az elemek nagyon pontosan egy elem, egy lap szélére vannak illesztve, vagy például körbe vannak véve egy olyan kerettel, aminek a lap széleitől azonos távolságra kellene lennie.

Rólunk

A HPIX Kft fő profilja professzionális fotószolgáltatások és ehhez szükséges eszközök biztosítása. Ehhez kapcsolódóan alakítottuk ki 2019-ben digitális nyomdánkat, mely a fotós termékek készítéséhez szükséges minőségben képes akár egyetlen példányban is gazdaságosan készíteni kiadványokat.

 

A belga PELEMAN (korábbi nevén: UniBind) céggel kialakított együttműködésünk révén pedig olyan kötészeti és megszemélyesítési technológiák és anyagok használatát tudtuk bevezetni, melyekkel a piacon csak kevesek által elérhető hatékonysággal és minőségben tudunk alacsony- vagy közepes példányszámban tökéletes minőségű, professzionálisan kötött kiadványokat is készíteni.

 

Így választékunkban hagyományos lakossági megoldások mellett - pl. diplomamunkák, szakdolgozatok, névjegyek, meghívók készítése - cégeknek, ezen belül kiemelten szállodák, éttermek számára tudunk különleges megoldásokat, egyedi, megszemélyesített termékeket készíteni.

 

Mindezt pedig e webshop segítségével akár 7/24 rendelkezésre állással, rendkívül egyszerűen, online is.

 

 

Copyright (c) 2019-2023 HPIX